Loading Evenimente

« All Events

 • Acest eveniment a trecut.

Concert extraordinar al corului regal

18 octombrie @ 19:00 - 21:00

Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea are onoarea de a fi alături de CORUL REGAL, în derularea concertului extraordinar care va avea loc joi, 18 octombrie 2018, ora 19.00, la Sala „Lahovari” a Filarmonicii „Ion Dumitrescu”.

Dirijor: ANDREI STĂNCULESCU
La pian: VLAD GÎNȚA
Cu participarea actriței: ALEXANDRA APETREI

Intrarea este liberă.

Invitat special va fi CORUL ACADEMIC EUPHONIA al Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea

Partener principal: BRD – Groupe Societe Generale

Parteneri:

 • Casa Regală a României,
 • Asociația Națională Corală din România,
 • Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea,
 • Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea,
 • Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea,
 • Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea,
 • Rotary Club Râmnicu Vâlcea,
 • Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei,
 • Fundația Scena 9,
 • Cosmovici si asociații.

Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, va desfășura în perioada 2018 – 2019 turneul aniversar Capitalele Unirii, dedicat Centenarului Marii Uniri. Ansamblul va evolua în orașe românești din țară și de peste granițe, precum București, Râmnicu Vâlcea, Iași, Cluj, Alba Iulia, Cernăuți, Chișinău și Balcic.
Capitalele Unirii va marca această aniversare importantă pentru națiunea română prin ceea ce are mai de preț țara noastră: artă, cultură și spiritualitate. Proiectul dorește să realizeze o reparație istorică, reunind în mod simbolic, din punct de vedere muzical și artistic, toate provinciile istorice ale României, care în prezent intră în componența a patru state suverane: România, Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria.

Acest turneu reprezintă debutul noii formule de concert a ansamblului și debutul dirijorului Andrei Stănculescu la pupitrul Corului Regal.
Ambele ansambluri vor fi acompaniate la pian de Vlad Gînța, iar amfitrionul serii va fi tânăra și talentata actriță Alexandra Apetrei.
Așadar, Corul Regal va evolua pe parcursul turneului alături de diferite ansambluri corale care își desfășoară activitatea în cele 8 orașe ale itinerariului. În plus, repertoriul ales de către Corul Regal cuprinde creații ale unora dintre cei mai importanți compozitori români de ieri și de azi, din toate provinciile istorice ale țării noastre.
Corul Regal dorește să implice în mod activ generația tânără în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a afirma și dovedi că tinerii își asumă valorile și idealurile naționale.

Nu în ultimul rând, turneul Capitalele Unirii va aduce un omagiu Familiei Regale a României, care a contribuit decisiv la realizarea evenimentelor de la 1918.

Mai multe detalii despre Corul Regal: www.corulregal.ro

Detalii

Data:
18 octombrie
Timp:
19:00 - 21:00
Sit web:
https://www.bjai.ro/evenimente/concert-extraordinar-al-corului-regal/